sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kevään ruusunpunainen päätös


Olen aina pitänyt magnolioita etelän villityksinä - kauniina toki ja olen haaveillut matkasta lämpimämpiin maihin magnolioiden kukinta-aikaan. Hämmästys olikin valtaisa, kun huomasin pois lähtiessäni, että Hatanpään arboretumissa sekä kasvaa että kukkii isohko magnolia! Minusta tämä kasvi voi hyvin kiteyttää kevään päätöksen ja aloittaa huomisen kesän oikein kukkasin, vai mitä?

Kuvissa esiintyy siis hyvällä hoidolla ja otollisella pienilmastolla varustetulla paikalla kasvava sihteerikkömagnolia (Magnolia liliiflora ’Nigra’ x M. sprengeri ’Diva’) 'Galaxy'. Sillä on isot, 20-25 sentin pituiset, ruusunpunaisen kukat. Oikeasti se menestyy vain Ahvenanmaalla ja lounaissaaristossa - ja siis Tampereen Hatanpäällä! Kuvat on otettu 24.4.2015.

Se olisi kevät paketissa nyt! Itselleni kesäkuu on jo kesää, olkoonkin vielä kevätkesää, mutta kesää joka tapauksessa. Tämä kasvukausi on käynnistynyt vaikka miten hienojen kasvien avustuksella ja lisää kukkijoita liittyy joukkoon päivittäin. Seuratkaa mukana kesälläkin, lupaan tallentaa kukkia teille silloinkin :)

Mikä väri!

Ei mikään paha väripaletti tämäkään!

4 kommenttia :

  1. Ilmanmuuta näin kauniisiin sävyihin voi tämän kevään päättää ja astua kesään.

    VastaaPoista
  2. Onpa todella kaunis! Hyvää kesän aloitusta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat ja mitkä värit! <3

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!