perjantai 1. toukokuuta 2015

Uusi kuukausi käynnistyy!

Näin lähti käyntiin uusi ja ehdottoman vehreä kuukausi ja se aika keväästä, joka on erityisesti minulle mieleen. Kasvit aloittavat toden teolla kasvamisen, puut kukkivat ja vuokot sekä tulppaanit täyttävät maan. Ja se kevään kaunis vihreä sävy, se kaikkein rakkain! Tervetuloa toukokuu!

Vappua meillä juhlittiin hyvin rauhallisesti lämmittämällä grilli ensimmäistä kertaa. Terassilla on todella lämmin aurinkoisena päivänä, miehen ostaman ja sinne pystyttämän sääaseman mukaan tänään 23 astetta, joten mikäs siellä istuskellessa ja rupatellessa hyvässä seurassa. Vähän kuohuvaa ja hyvät sapuskat, oiva vappu meille. Huomenna suuntaamme taas takaisin maaseudulle, jossa projekteja riittää. Ehkä joskus jotain valmiiksi esiteltäväksi asti.

Tältä näyttävät toukokuun ensitunnelmat takapihalla :)

Pihamme valkovuokko (Anemone nemorosa) nuokkui pilvisenä päivänä....

... ja seuraavana päivänä se oli jo täydessä kukassa auringossa paistattelemassa!

Korissa kukintaa odottavat vaaleanpunaiset tulppaanit (Tulipa) ovat aivan pian valmiita avautumaan!

Valkoiset helmililjat (Muscari) ovat nekin hyvin hitaasti muuttumassa vihreistä valkoisiksi. Terassipöytä toimii meillä hyvin yleisesti myös istutus- ja ties minä puutarhatuunausalustana, joten usein sieltä löytää myös työkaluja. 

Tästä se lähtee, kiireisistä kiireisin toukokuu, jolloin kaiken kasvavan perässä ei yksinkertaisesti ehdi enää päivittäin pysyä. Yritän pitää kameran mukana, mutta multapeukalo vie monesti niin mennessään, että ei muista ottaa kameraa esiin pitkään aikaan.

2 kommenttia :

Lämmin kiitos kommentistasi!