torstai 4. kesäkuuta 2015

Alkukesää takapihalla


Näin vehreäksi on päässyt takapiha aivan huomaamatta. Vesisade ja viime päivien tuuli on ollut kuvaamisen esteenä, mutta tänään sain vihdoinkin napsaistua muutaman kuvan. Omenapuun paras kukinta on jo takana, nyyh, mutta sentään vielä ehdin saada muutaman ihanan vaaleapunaiseen vivahtavan nupun ja valkoiseksi auenneet kukat tallennettua. Terassi on täynnä kirsikan terälehtiä, seuraavaksi on vuorossa angervosade ja sitten vielä kaikki omenapuun kukat lakastuvat.


Olen myös ostanut muutaman uuden kasvin, lähinnä orvokkeja täyttämään kukkapenkkien tyhjiä kohtia, mutta myös muutaman mehikasvin ja kauan himoitsemani levisian. Jos se viihtyy hyvin, voisin ostaa muutamankin eri värisen myöhemmin. 

Lehtosinilatva on puhjennut kukkaan, pidän sen vaaleansinisestä kukinnasta valtavasti.

Portin edusta valostui silmissä, kun teimme polun pätkän valmiiksi ja saimme sen hiekkapinnalle.

Tädykkeet ovat pienen pienistä yksittäisistä kukistaan huolimatta alkukesän ehdottomasti kauneimpia kukkijoita. Tässä ensimmäisenä aloittanut unelmatädyke (Veronica gentianoides).

Tarhavarjohiippakin kukkii :)

Pitkään odotetut alppikärhön kukat ovat avautuneet ja koko portinpieli on sinivioletti.

Päädyin ostamaan lisää orvokkeja, koska viime vuonna ne kukkivat koko kesän muutaman kerran alasleikkauksella ja tänä vuonna siementaimia on putkahdellut pitkin pihaa. Ihania, niin tavallisia ja niin vetovoimaisia. Ja se tuoksu!


Tunnistaako joku tämän? Se on pikkiriikkinen ja viihtyy kuivassa ruusurinteessä, ja kukkii aivan pian.


Viileä sää on saanut tulppaanit kestämään todella pitkään, kiitos siitä!

Kesän parhain aika eli syreenien kukinta alkaa aivan pian. Hirvittää vain se, miten nopeasti aika kuluu ja ennen kuin ehdin edes henkeistä on taas jo juhannus - olen tainnut tulla vanhaksi!

4 kommenttia :

 1. Tuo mihin kysyit on Särkynyt sydän. Aivan ihania kukkia ja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viittasin siis siihen toiseen samassa yhteydessä olevaan kuvaan, joka ilmeisesti Riitan avustuksella on tunnistettu kissankäpäläksi ja todellakin sellaisen viime vuonna istutin. Kovin on heiveröinen hän, mutta yrittää silti kovasti kukkia.

   Kiitos Jessi :)

   Poista
 2. Hyvä kun muistutit. Täytyy käydä katsomassa, onko omat kissankäpäläni vielä elossa. Takapihanne näyttää tosi siistiltä ja tulppaanit omenapuun alla on viehkeitä. Juuri tänään ihmettelin jo valkoisia täpliä täynnä olevaa nurmikkoa. Tuuli tuntuu vievän kukat mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistuksesta, en olisi enää viime vuoden isona rehottanutta kissankäpälää osannut edes etsiä tuolta!

   Kiitos Riitta! Siistiä on vain jokapäiväisellä nyppimisellä ja sitä en todellakaan tee, varsinkin kun kausi pääsee pidemmälle. Kuvakulmilla voi hämätä hienosti ;)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!