perjantai 10. heinäkuuta 2015

Melkein nyt :)


Päivä heinäkuun viides, yksi harvoista helleviikonlopuista on takana ja puutarhassa nostavat päätään jo ne oikeatkin heinäkuun kukkijat. Viimeinen osa näitä jälkeenjääneitä postauksia, seuraavalla kerralla sitten jotain muuta. 


Ritarinkannuksista ilmeisesti vain tämä maalta siirtämäni valkoinen on elossa. Ihana vaaleanpunainen 'Astolat' ei ole ilmeisesti kyennyt taistelemaan tilasta tämän kesän rehevyyden kanssa.


Meillä on tänä kesänä harvinaisen vino puutarha. Etupihalla kasvit kaartuvat aina kohti ainoata valoa ja niiden kasvutapa lähinnä naurattaa. Sade on piiskannut kaikki korkeimmat myös takapihalla tänä vuonna ja joka päivä voi käydä toteamassa tuhoja.

Pääsihän se 'Juhannusmorsian'kin kukkaan asti, mutta sateesta eivät kukat pitäneet.

Tunnistatteko tätä? Epäilen jonkinlaiseksi tädykkeeksi, mutta en yhtään muista, mitä olen istuttanut.

Ukonkello aloittelemassa kukintaa.

Isoja ja pieniä, hyvin eri tavalla kasvavia...

Ihkaensimmäinen unikko kukassa!

Mansikoita tulollaan!

Harmaa päivä ja kullankeltainen kullero :)


Seuraava kurjenpolvi aloittelee, tämä taitaa olla espanjankurjenpolvi?

Miten suloiset nuput!

Isotähtiputketkin ovat täällä taas!


Ollikin halusi kuvaamaan!

Orvokkien siementaimia on putkahdellut sieltä täältä, myös polun puolelta.

Ostinkin keväällä istutettavaksi paljon orvokkeja, kun ne kerran tuntuvat lisääntyvänkin. Sopivat hyvin täyttämään aukkopaikkoja. Pisamakellon pisamat näkyvät jo, vaikka kukka ei vielä ole auki.

Eemeli vaati kovaäänisesti tuoretta ruohoa.

Kaunis ja erikoinen on akileijan sydän.

Ostin keväällä valmiin salkoruusun taimen ja kyllä se taitaa kukkia. Pituutta tällä on varmaankin noin neljäkymmentä senttiä, ei ihan sitä salkoruusumaista komeutta ;) Ensi vuodeksi laitoin siemenet tulemaan myös.

Laulukonsertti on aina siellä, missä Eemelikin.

3 kommenttia :

  1. Kesällä pitäisi tehdä postaus melkein joka päivä että pysyisi reaaliajassa;) mutta kun nyt just on muutakin tekemistä kuin koneella istuminen;)

    VastaaPoista
  2. On niin ihana, kun olet tervehtynyt!
    Olen nauttinut näistä viimeisistä postauksista ja niin täydellisistä kuvistasi, vaikken olekaan ehtinyt aina kommentoimaan.
    Ja tuo pionin kommentti on niin totta. Kesällä on niin vaikea pysyä reaaliajassa, kun koko ajan tapahtuu niin paljon. Ja haluaisi kaiken aikaa olla vielä ulkonakin. No, tänä kesänä sateet ovat auttaneet tietokoneella istumista... :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!