perjantai 12. helmikuuta 2016

Perjantain kasvipotretti: TarhakylmänkukkaTänään kasvipotretissa vuorossa on tämä ihana kevään karvajalka, tarha- eli lännenkylmänkukka (Pulsatilla vulgaris). Tätäkin kasvia tavattiin vielä 1900-luvulla Suomen luonnosta, mutta nykyisellään se on ainoastaan koristekasvi. Tarhakylmänkukka on oiva kivikon kasvi, koska se suosii kuivaa tai tuoretta, hiekkapitoista, niukkaravinteista, kalkittua kasvualustaa.Kylmänkukka kukkii Suomessa huhti-toukokuussa. Kasvin karvaiset nuput nousevat esiin heti lumien sulettua ja tästä muutaman päivän sisällä kylmänkukan kauniit, sinivioletit kukat aukeavat. Myös kukinnan loputtua jäljelle jäävät hedelmykset ovat pitkine karvoineen mielenkiintoisia.

Minusta kylmänkukat ovat juuri niin kiehtovia, että haluaisin niitä myös omaan puutarhaani.


9 kommenttia :

 1. Kylmänkukka on ihana! Mutta aina sen istuttaminen ei onnistu, minulla on ollut useita taimia ja viimein yksi on suostunut asettumaan pihalleni jo ainakin pariksi vuodeksi. Kuulemma ne eivät pidä siirtämisestä, on syvälle työntyvä juuri.

  VastaaPoista
 2. Samanlaiset kokemukset, kuin Sailalla. Viime kesänä istutin uuden kylmäkukan toiseen paikkaan, joten saapa nähdä, nouseeko keväällä mitään.

  VastaaPoista
 3. Muistan, että lapsena kylmänkukkia kasvoi luonnossa. Nyt niitä sitten on varmaan vaan puutarhoissa. Olen muutamaan kertaan tuon puutarhaani istuttanut, mutta ei kovin hyvin viihdy. Kovin mieluusti haluaisin sen saada viihtymään.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat. Minulle tämä kylmänkukka on ihan uusi tuttavuus. Mukavaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 5. Aivan mahdottoman upeita kuvia ihansta kukasta! Vein kylmänkukan vuosia sitten äidin pihaan ja siellä se vain porskuttaa, varmaan mieleinen kasvupaikka. Omaan pihaan muutaman taimen (jälleen) ostin ja toivon että saan ne kasvamaan!

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus. Violetti tarhakylmänkukka on ollut jo vuosia yksi Ruusunmekon silmäteristä, viime keväänä hankin heitä useassa eri värissä Viron reissussa. Toivottavasti talvehtiminen on onnistunut. Mukavaa ystävänpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
 7. Tarhakylmänkukat ovat kyllä ihania, multa löytyy tuota lilaa.

  VastaaPoista
 8. Ihana blogi sinulla taidokkaine kuvineen. Ötököiden houkuttelu on minunkin puutarhassani ajatuksena. Seuraan mielelläni blogiasi. Tervetuloa blogini seuraajaksi takaloroppola.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Ihana blogi sinulla taidokkaine kuvineen. Ötököiden houkuttelu on minunkin puutarhassani ajatuksena. Seuraan mielelläni blogiasi. Tervetuloa blogini seuraajaksi takaloroppola.blogspot.fi

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!