tiistai 8. maaliskuuta 2016

Puutarhani hetki


Olen pohtinut, että milloin on minun puutarhani paras hetki. Onko se keväällä, kun ihkaensimmäiset väriläiskät vihdoinkin ponkaisevat, no okei, kituuttavan hitaasti hivuttautuvat mullan joukosta näkösälle? Vai onko se kenties alkukesän aina yhtä yllättävä värirunsaus ja nopeasti ohimenevä pula päivistä, jolloin pysyä kaiken perässä?


Olen kuitenkin päätynyt siihen lopputulokseen, että meidän puutarhamme on tehty loppukesää varten. Sellainen oikein lämmin, paljaita varpaita paijavaa iltapäivä, jolloin on vähän unelias olo, kun kuuma päivä alkaa jo taittua iltaan. Kesä jo niin pitkällä, että kaikki kasvit antavat viimeisillään parastaan. Joka puolella pastelleja piristämässä ja voimakkaampia värejä muistuttamassa, että meillekin on sijamme. Alkukesän kotiloryntäys on taltutettu ja kuivan paikan kasvit näyttävät taas, miksi niitä valitsinkaan.


Milloin on sinun puutarhasi hetki? Tämän haasteen voivat kaikki halukkaat poimia mukaan ja kerätä tunnelmien oheen kuvia juuri siltä parhaalta ajalta. Koska, kun nyt katsoo ulos, ei muistaisi ollenkaan mitään värejä olevankaan ja kaikki ne tuntuvat olevan vielä aivan liian kaukana.


9 kommenttia :

 1. Aivan ihania kuvia, niin kesäisiä. Taidan ottaa haasteen vastaan, eli parasta aikaa puutarhassani on heinäkuun loppu - elokuun alku. Laitan muutaman kuvan blogiini tästä teemasta. Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Tulispa kesä pian. Hyvää naistenpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania tunnelmia kuvissasi on jälleen! Valoa, kauneutta ja uskomattoman taitavasti kuvattuja ihanuuksia!

  Ihanaa Naistenpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä syystä selata kesäisiä puutarhakuvia, tämä haaste mielessä;)

  VastaaPoista
 5. Kiva haaste! Näin kevättalvella sitä odottaa jo tele pitkällä, että milloin pääsisi ottamaan uusia kuvia, joten tällainen parhaiden palojen etsiminen ja niistä nauttiminen tekee kyllä hyvää. Jos ehdin, nappaan tämän haasteen itselleni.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 6. Tämä on kiinnostava kysymys! Kun sitä tuumailee, tulee yhä epävarmempi tunne, onko mitään parasta aikaa... vai onko se aina se hetki, joka on käsillä! Ehkä palaan tähän haasteeseen ensi kasvukauden jälkeen...

  VastaaPoista
 7. Ihanan kesäisiä kuvia. Pidän keväästä ja alkukesästä.

  VastaaPoista
 8. Hyvä kysymys - pistää pohtimaan. Ehkä otan haasteen vastaan blogissani, kunhan uusi parvekepuutarhani on nähnyt ensimmäisen kesänsä. :) Oma pohdintasi oli kyllä tosi ihana tunnelmakuvaus. Tuli loppukesää ikävä. Kuvasi ovat myös ihan superihania! <3

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!