torstai 28. huhtikuuta 2016

Kevätterveisin,


Blogi on jäänyt vähän taka-alalle tänä keväänä. Oikeastaan myös puutarha, vaikkakin se on ollut mielessä koko ajan ja suunnitelmat unelmien siivittäminä sen kun jylläävät tulemaan. Muttä herätty meilläkin on. Kylmä ilma on varmistanut, että liian nopeasti ei ole kukinta ohi ja vain pieni osa kukkivista kevätkasveista on vielä vauhdissa.

Itseeni pistin kuitenkin hiukan vauhtia ja otin ja siivosin varjoisan etupihan talventörröttäjät, nyt kun maa on jokseenkin jo sulanut. Vielä pitää haravoida myöhemmin. Lisäksi aloitin perennojen jakamisen ja ruukuttamisen, haluaisin siirtää niitä uusiin paikkoihin. Taloyhtiön pieni yhteinen istutusalue kaipasi sekin siivoamista.


Takapihan ehdin siivota jo aiemmin ja sinne on levitetty ja kaksi kierrosta turkooseja rakeitakin. Rakeita on tullut taivaaltakin, mutta tämä manna on satanut valkoisesta kymmenkiloisesta muovisäkistä, jonka pyysin ja sain syntymäpäivälahjaksi. Tänä vuonna ollaan hyvissa ajoin taistelemassa kotilovitsauksen kanssa! Sain ihan järkeenkäyvän ohjeen siitä, että kotiloille kannattaa tarjota rakeita jo ennen kasvien kasvuunlähtöä, jotta ne ahmisivat rakeet kasvien sijaan. Vastaan onkin tullut vain hylättyjä kuoria sekä yksi ainokainen elossa ollut limanuljaska. Tuntuu vieläkin pahalta näin joukkoteurastaa sinänsä minulle harmittomia otuksia. Pienessä pihassa ei jää kuitenkaan yhtään mitään minulle, jos en niitä hoida pois.


Joku varmaan arvaakin, miksi hommat täällä ovat olleet hiukan hitaamman puoleisia. Koko kevät on mennyt jokilaaksossa vanhan mökin keittiön remontoimisessa, joten en yksinkertaisesti ole ollut paikalla tekemässä mitään. Lisäksi kun päässä pyörivät enemmänkin sinne puutarhan luominen ja kasvivalinnat, joten kaupunkipiha on saanut odottaa rauhassa. Aloittelen pihahommia siellä suunnassa piakkoin ja pidän teidätkin sitten ajantasalla taas. Projekti on vanha tuttu nyhjää tyhjästä ja kasvirunsautta heinikkoon, jonka kasvivalintoja pähkäilimme yhdessä täällä blogissa aiemmin. Olen pitänyt myös kirjaa mökin remontista ja sille on olemassa oma bloginsakin. Ehkä joskus saan sen siihen kuntoon, että voitte tulla mukaan katsomaan :) Lisäksi haluaisin ensin esitellä remontin tuloksia läheisille, joten siksikin pieni mediapimento on paikallaan.


Kevät ei oikein  lähde vauhtiin ilman orvokkeja. Valitsin tänä vuonna pienkikukkaisia oranssin ja lilan sekä valkoisen väreissä. Nämä pääsevät rapunpieleen jokilaaksossa. Muuten siellä alkaa varmaankin ensimmäiseksi viuhua lapio, jolla yritän hahmotella kulkuväylien ja istutusalueiden reunoja. Kivikkoprojektiakin voisin jatkaa ja perustaa väliaikaisen turva-alueen siirrettäville kasveille. Ja metsäpuutarhan rinne vetää kovasti puoleensa myös. Jos nopeasti asian ilmaisee, mitään ei ole vielä valmiina, joten tehtävää riittää. Sopii oikein hyvin minulle samalla kun mies häärää peltohommien kimpussa. Käyn sitten välillä auttamassa sekä miestä että appea klapityömaallaan. Maalaiselämä on mukavan touhukasta kaupunkiin verrattuna ja viihdyn siellä todella hyvin. Eniten nyt, kun siellä voi oikeasti laittaa ruokaakin :) Nähdään siis jokilaaksossa (myös #jokilaaksossa Instagrammin puolella)!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!