perjantai 16. syyskuuta 2016

Syyskuun neljästoista, arboretum


Syyskuinen tervehdys vasta hiljalleen syksyn väri-iloitteluun valmistuvasta Tampereen arboretumista. En ole hetkeen käynytkään ja tulin kulkeneeksi paikalle takakautta - iloinen yllätys oli, että aluetta on laajennettu poistamalla verkkoaitaa. Uudella alueella ei kasvanut juuri mitään erityisen mielenkiintoista tällä hetkellä, mutta eiköhän jotain ajatuksia ole jo olemassa. 

Kuvattavaksi valitsin jo keltaisia puita sekä vielä kukkivia kasveja, siksi vain :) Jokusessa kärhössä oli vielä kukkia, kuten tässä tiukukärhössä (Clematis x diversifolia 'Eriostemon'), joka hyvin kepeänä liikkui tuulessa. Tällaiselle pitäisi olla paikka jokaisen romanttisen ihmisen puutarhassa :)Erilaisten pihlajien (kuvassa sitruunapihlaja, Sorbus 'Joseph Rock') ja koivujen alueella aivan järven rannassa tuli olo, että japanilaiset voisivat tykätä tuosta paikasta. Jos joku lukijani päätyy katselemaan arboretumin syksyä, suosittelen lokakuun ensimmäistä viikkoa. Silloin on yleensä ollut kaikkein paras ruska näillä meidän leveysasteillamme. Helmipihlajassa (Sorbus koehneana) tietenkin marjat ovat hätkähdyttävät, mutta myös käpristyvät lehdet olivat kauniit. 
Violetit asterit ja keltaiset siankärsämöt toimivat mainiosti yhteen!

Yrttimaa oli oikein viekeänä ja ympyrän keskustassa minikiivi täynnä hedelmiä. 


Mielenkiintoinen sädekehä näillä, mahtavatko olla nuppuja vielä. 

Vanhojen sairaalarakennusten seinustojen parasta antia on punaisena leiskuva villiviini.

9 kommenttia :

 1. Todella kaunis väri, valo ja tunnelma taas kerran kuvissasi! <3
  Ja tuo uusi banneri on myös todella kaunis!

  VastaaPoista
 2. Olet todella vanginnut syksyn kauneuden kuviisi. Täytyypä taas poiketa Arboretumissa.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana kohde tämä arboretum nyt syksyllä, siis kaikkialle ei tarvitse ehtiä kesällä! Kuvat ovat ihan syksähdyttävän kauniita!

  VastaaPoista
 4. Niin tunnelmallisen kauniita syyskuvia!

  VastaaPoista
 5. Oi, millaisia värejä ja kuinka valtavasti valoa olet saanut kuviisi tallennettua!

  VastaaPoista
 6. Todella kauniita kuvia! Milloinkahan pääsen tuonne? Juhannuksen aikaanhan kipaisin siellä pikaisesti. Hyvää viikonloppua Tampesteriin!

  VastaaPoista
 7. Onpas valtavan kauniita kuvia. Siis mistä kaupungista nää on?

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!