tiistai 18. lokakuuta 2016

Kaupungin kyljessä, luonnon helmassa


Tänä syysaamuna suuntasin kohti värikkäitä taloja ja syysväreissään viehättäviä puukujia. Tampereella on monta ihanaa puukaupunginosaa, joissa käyn mielelläni kävelemässä. Kaupungin keskustasta on lyhyt matka Petsamoon ja Käpylään, joista taas molemmista pääsee ihanasti retkeilemään Kaupin luonnonpuiston poluille. Tervetuloa mukaan!Käpylä eli virallisesti Lapin kaupunginosa on hiukan vanhempaa perua ja se on kaavoitettu jo 1910-luvulla. Olen käynyt siellä useasti ihastelemassa taloja ja kuulin tädiltäni, että mummu asui siellä tyttösenä. Yhteydet Kaupin poluille suoraan takapihalta, oma bussiyhteys ja niin kaunis ympäristö. Ei ihme, että talot ovat täällä kiven alla ja niitä ei usein myynnissä näy. 


Petsamo taas on hyvin tyypillinen kansalaissodan jälkeen 1920-30-luvuilla rakennettu puutaloalue. Poikkeuksellisen siitä tekee minusta nämä ihanat puukujien halkomat kadut. 
1 kommentti :

  1. Kiitos näistä kotikaupunkini kuvista, miten voikaan syksyn hehku tuoda kaupunkiani näin lähelle luontoa. Joskus on hyvä katsoa omaa tuttua
    kaupunkia toisten silmin, kiitos olen nähnyt jotain todella upeata ja kaunista.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!