tiistai 1. marraskuuta 2016

Heinäterveisiä


Terveisiä menneeltä heinäkuulta! Takapihalla vietettiin vaaleanpunaisten, valkoisten ja violettien juhlaa, kun kaunopunahatut ja värimintut loistivat terassin vieressä parhaimmillaan. Olen aivan ihastunut punahattuihin. Olen ollut aina ja ihastus on kai jo vaihtunut kestävään rakkauteen aikoja sitten. Näistä ei vain löydy sitä yhtä ainoaa oikeaa, vaan mielelläni kokeilen uusia ihanuuksia vaikka joka vuosi. Uusimmat hassut terälehtipallerot kuuluvat tälle 'Raspberry Truffle'-nimiselle variaatiolle. 


Mielestäni nämä valkoiset ovat 'White Swan'-lajiketta, mutta niiden nimilaput ovat kadonneet aikoja sitten. 


Perinteisempi punainen on meillä nimeltään 'Magnus'. 


Nämä joka vuosi karmivalla tavalla ihastuttavat häröpallot ovat 'Scorpion'-väriminttuja. Ei sitä perinteistä punaista, mutta kirkuvan sinipunaista kyllä. Nämäkin ovat kaikenlaisten pörriäisten mieleen kovasti, eikä niiden kuihtuva siemenkotakaan näytä syksyllä ollenkaan pahalta. Itse olen näiden kanssa kahden vaiheilla, ovat niin jännän näköisiä kyllä. 
5 kommenttia :

 1. Kauniita kuvia ja hienoja värejä. Punahattu on minunkin suosikkini.

  VastaaPoista
 2. Onko sulla ollut vaaleanvihreäkukkaista punahattua? Minulla oli ja se oli tosi kiva, mutta viime talvi vei :( Nuo vaaleanpunaiset ovat ihania. En ole muistanutkaan etsiä sellaisia. Ensi vuonna ehkä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, olet siirtynyt kesän muisteluun! Tämä on niin tervetullutta, kun huomiseksi on luvattu jo luntakin. Toivottavasti sulla on hyvä jemma näitä mahtavia kuviasi, tulen tänne aina mielentervehtymään odotusvuodenajan jatkaessa kestoaan.

  Tosi ihania nuo punahatut! Hennon vaaleanpunainen 'Magnus' nousi näistä kuvatuista suosikikseni. Siinä näyttäisi olevan poikkeuksellisen kauniit terälehdet. Olisikohan mullakin ensi vuonna aika ihastua tuollaiseen pörröön? Ne eivät ole päässeet vielä toistaiseksi suosikkilistalleni, mutta sen olen huomannut, että mieli muuttuu ja kukkamaku siinä samalla.

  Odottelen muuten sun joulukuviasikin :)

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 4. Punahatut ovat niin kauniita ja oli väri punaisen tai valkoisen välillä niin kaikki käy.
  Minulla on yksi yksilö punahattua ilman terälehtiä on vain se tumma keskus. Se on kukkinut useana kesänä, mutta nyt kasvatti vain vahvan vihreän kasvuston.
  Valkoinen väri on mun lemppari.

  VastaaPoista
 5. piristävät kuvat! Meillä sataa lunta...

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!