perjantai 25. marraskuuta 2016

Kesäiset terveiset avoimista puutarhoista!


Päätin säästää kesän parhaimman väriloiston tuonnemmaksi, jotta siitä olisi eniten iloa juuri pahimman pimeyden keskellä. Varautukaa siis häikäistymään! :)

Kävimme puutarhuriystäväni kanssa yhdessä tutkimassa avointen puutarhojen päivän antia Nekalan siirtolapuutarhassa elokuussa. Vaikka kesä oli meillä sateinen kuin mikäkin, osui tälle loppukesän päivälle paahtavan aurinkoinen keli.

Kukkien värikkyys lyö minut aina ällikällä. Katsokaa nyt näitä! Ja näistäkin väreistä on vasta kolme kuukautta aikaa. Ihmisen muisti on kummallisen valikoiva ja on niin usein aivan varma siitä, että koko kesänä ei paistanut tai että mikään ei enää elokuussa kuki. Kesähän on silloin puutarhan kannalta parhaimmillaan.

Ensi kesää odotellessa on hyvä muistella tätä kaunista päivää. Kiitos kaikille puutarhansa aukaisseille näistä muistoista!
Eri vaaleanpunaisen sävyissä näyttäytyneet siankärsämöt (Achillea millefolium) ihastuttivat.


Kauniisti mehitähdin ja aidoin kivireunuksin rajattu penkin ja kulkuväylän reuna ihastutti.

Minulle ihkauusi tuttavuus oli tämä valkoinen pilviharso nimeltään kimikki, tarkemmin ottaen tämä taitaa olla tähkäkimikki (Actaea tai Cimicifuga racemosa). Nämä olivat kuulemma kärsineet kovasti hankalasta talvesta, mutta olivat silti minun silmissäni aivan mahtavia varjon suurperennoja. Ne valehtelematta nousivat siirtolapuutarhamökin harjan korkeuteen. Ja mikä pörinä niissä kävikään!Loppukesän parasta antia ovat minusta kaunopunahatut (Echinacea purpurea). Ne ovat sekä kasveina että kukkina todella kestäviä, viimat ja kaatosateet ne vain ottavat vastaan pystypäin, mutta sen lisäksi erittäin pitkäikäisiä ja se ehkä kaikkein tärkein, ne ovat puutarhan pölyttäjien mieleen. Rakastan perhosia, joten rakastan niin myös punahattuja :)Jos kuvauksellista kukkaa pitää hakea, se on ehdottomasti aurinkokukka! Mielenkiintoiset muodot ja eri kehitysvaiheet saavat innostumaan, varsinkin jos kukinto sattuu olemaan kuvaamiskorkeudella ;)
3 kommenttia :

 1. Aivan ihania kesäisiä kuvia. Niin upeat kukat ja niin hienot värit. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Juuri näin kaunista ja rehevää kukintaa siellä Nekalan siirtolapuutarhassa oli.
  Monesti käyn siellä kesän aikana ja aina sieltä löytää jotain uutta ja erikoista. Kiitos kuvista ja ne todella näin harmaana marraskuun päivänä piristää.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa väriterapiaa. Se on todellakin uskomatonta, että vasta hetki sitten oli näin aurinkoista ja vehreää!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!