maanantai 9. tammikuuta 2017

Kesäparatiisin porteilla


Kesäiset terveiset todellisesta avoimesta puutarhasta - ja todellisesta kesäparatiisista! Nämä kuvat on napattu Ahlmanin perinnepihalta viime elokuussa. Sain ystävältä vinkin, että kannattaa käydä katsomassa paikka nyt valmiina ja se todellakin kannatti. Perinnepiha on kaikille avoin oppimisympäristö ja monelle varmasti täysin tuntematon. Pihapiiri on jopa näin loppukesästä monipuolinen, värikäs, todella tyylikkäästi toteutettu, hyvinkin esteetön ja sanoinko jo, että aivan ihana?! Sieltä löytyy penkkiä vaikka pistää evästauko pystyyn, tai tulla vaikka kasvikirja kainalossa muistelemaan tunnistettavia kasveja. Puutarha on oppilaitoksen ja nykyään kartanohotellina toimivan Ahlmanin kartanon pihapiirin keskellä ja aivan ilmaiseksi kaikkien ihailtavissa. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin ja yhdistää samaan reissuun vaikka muutaman kilometrin päässä sijaitseva Hatanpään arboretum tai vieläkin lähempänä oleva Nekalan siirtolapuutarha.

Pirkanmaan perinnepihaan on kerätty vanhoja perinneperennoja, joiden historia on voitu selvittää pidemmälle. Todellisia vanhoja selviytyjiä siis. Hyvin mielenkiintoinen paikka kasviharrastajalle, mutta kaunis käydä ihan vain katselemassakin. Piharakennukseen oli kasattu pelargonihimoisille nähtävää (ja ihanasti hyödynnetty vanhat ovet!). Puutarha on emäntäkouluna tunnetun oppilaitoksen vanhojen rakennusten ympäröimä ja voipa samalla reissulla bongata lehmiä tai lampaitakin.

Nyt on hyvää aikaa pistää ensi kevään ja kesän puutarhamatkailukohteet korvan taa, ja sinne kannattaa ehdottomasti lisätä tämä paikka. Ahlman perinnepihoineen löytyy osoitteesta Hallilantie 24, 33820 Tampere. Isommallakin porukalla mahtuu parkkeeraamaan. Paikallisilla Tilapuodin herkuilla voi nautiskella ja oppilaitoksen omaa tuoretta maitoa voi ostaa Maitobaarista. Ahlmanin kokonaisuus on yksi niistä paikoista, joista voi tamperelaisena olla todella ylpeä!


Perinnepihaan voi tutustua digitaalisesti omien kännyköiden välityksellä näiden QR-koodien avulla. Mitä paljastuu tämän takaa?
Taustalla pilkottaa katos ruokailutiloineen. Muistaisin kuulleeni, että pizzauunitkin lämpenevät tapahtumien aikaan? Ja katsokaa mikä pelargoniatalo!Sininen päärakennus toimii majoituskäytössä.
Leveät sorakäytävät ovat oikein mukavat jalan alla. 

Pihata löytyy runsaasti informaatiota sitä kaipaaville. Tässä esittelyss perinneperennojen taustoja.

12 kommenttia :

 1. Oi, mikä ihana tunnelma näissä kuvissa!
  Tuolla pitää ehdottomasti ensi kesänä käydä!
  Kiitos sinulle vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja :) Suosittelen pientä poikkeamaa Ahlmanilla. Minusta tuo on niin hienosti toteutettu ja idea pihan takana on oiva.

   Poista
 2. Näyttääpäs ihanalle!
  Tämä onkin ihan järkevän ajomatkan päässä, joten oikein paljon kiitoksia vinkistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vain, kun kasvukausi saadaan käyntiin. Tervetuloa tai -menoa, miten vaan, Pirjo :)

   Poista
 3. Taas lisää ihasteltavaa Tampereella! Minunhan pitää tulla sinne moneksi päiväksi, että ehdin ihastella Hatanpään ja siirtolapuutarhojen lisäksi tämänkin kauniin paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäpäivät ovat pitkiä ;) Perinnepiha ei ole suuren suuri kooltaan, mutta sitäkin hienommin suunniteltu ja toteutettu. Hyvin ehdit samana päivänä kiertää arboretuminkin.

   Poista
 4. Mahtavaa, että ensi kesäksi on yksi uusi paikka odottamassa ja vieläpä ihan lähellä! Kiitos tiedosta, Piia Anneli! Olenkin jo kaivannut lisää matkailukohteita lähiseudulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voin suositella koko sydämestäni, Pauliina! Mitä muita kohteita suosittelisit?

   Poista
 5. Oi, onpa kivannäköinen ja -kuloinen paikka! Kiitos vinkistä! Jospa ensi kesänä ehtisi käydä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa kannattaa yhdistää jokin muukin kohde, koska perinnepiha ei ole kovin suuri kooltaan. Tai tulla vaikka kesän ensimmäisten markkinoiden aikaan. Lupaan muistutella niistä blogissa etukäteen.

   Poista
 6. Voiko tuonne mennä koiran kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ikävä kyllä osaa virallisesti sanoa. Kannattaa kysyä suoraan Ahlmanilta, osaavat varmaankin paremmin neuvoa.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!