perjantai 20. tammikuuta 2017

Oi ihana toukokuu!


Uskoisin, että en ole ainoa, joka nimeäisi toukokuun suosikkikuukaudekseen puutarhassa. Jo pelkkä uusi, tuore, kirkas vihreä puissa riittäisi siihen. Mutta entä sitten kaikki kukkivat puut, vielä kaiken valtaamattomat rikkakasvivauvat, puolittain lehtien taakse piiloutuvat näkymät, auringon hehkuva valo päivisin ja iltojen kuulaus?

This post celebrates the month of May. It is when this lush green hits our latitudes, when the dreads of winter are past us and we're welcoming the first blooms. This is May in our tiny suburban back garden. I hope this makes more sense to my international visitors. If you wish to see more in English, just leave a comment below and I'll see to it :)


Polun reunoja ei vielä ole valloitettu joka suuntaan kaatuvilla, pitkillä versoilla. Orvokit kylväytyvät jonkin verran joka vuosi ja tuoksuvat aivan mielettömän ihanilta näin keväällä. 


Toukokuuta on ihana muistella ja vielä ihanampi unelmoida seuraavaa. Muistatteko tädykkeiden sinimeren, kun pikkiriikkiset nuput aukesivat paljastaakseen nämä kukat?


Vanhat, maalta tuodut akileijansiemenet tuottivat näin kauniita nuppuja ties missä ihanissa, keväisissä sävyissä. Nyt toivon, että löydän näille myös täydellisen paikan mökkipuutarhan hiukan varjoisimmista osista. 


Laukkojen violetit kukat nekin avautuivat, vihdoinkin. Joka vuosi ihastelen niitä, enkä kuitenkaan muista syksyisin ostaa lisää sipuleita. Näitä pitäisi olla paljon!


Vuokkonurkkauksessa kevät on kiireistä aikaa, että ehtii bongata jokaisen vuokon erikseen. Arovuokot ovat olleet joka vuosi runsaskasvuisia ja aina yhtä suloisia, vaikkakin haluavat kaartua kohti valoa kuvaajasta poispäin. 


Pölyttäjät ovat toden teolla löytäneet pieneen puutarhaani. Keväällä jokainen niistä aiheuttaa ilon kiljahduksia ja toivotan ne tervetulleeksi. Muista mönkijöistä aiheutuvat, spontaanit kiljahdukset saattavat myös kaikua pihamaalla ;) Maata tönkiessä vastaan saattaa tulla sen verran monta jalkaparia, että hiukan inhottaa, vaikka tiedänkin niiden kaikkien olevan tarpeellisia. Yritänkin peitellä öttiäiset takaisin sinne, missä ne olivatkin ja jatkaa itse mullan tonkimista muualla. 

Minkälainen on sinun ihana toukokuusi? 

7 kommenttia :

 1. Voi miten kauniita makroja! Olipa mukava luonastauolla hetki viipyillä täällä kevättunnelmissa.
  Terkuin Katja

  VastaaPoista
 2. Olipa niin ihana toukokuinen postaus täynnä ihanaakin ihanempia kuvia jälleen! Toukokuuni on valoa, piippoja, sipulikukkien nuppuja, turpeita silmuja, omenankukkia...kaikkea ihanaa täynnä.

  VastaaPoista
 3. Kauheata, miten paljon voikaan olla ikävä kevättä! Melkein alkaa itkettää aina, kun ajatus siitä tulee mieleen. Kuten vaikkapa nyt. Näin ihanan valoisia ja heleän värisiä kuvia voisi katsella loputtomiin. :'')

  Meillä toukokuu on ehkä parvekepuutarhan työläin kuukausi, kun partsi siivotaan ja sisustetaan kesäkuntoon ja kaikki esikasvatetut taimet istutetaan urakalla ulos. Siitä se parvekepuutarhakesä varsinaisesti alkaa. <3 Toukokuu on myös ehkä suosikkikuukauteni luonnossa liikkumiseen. Parasta retkeilyaikaa säiden ja muidenkin olosuhteiden puolesta. Silloin ei tekisi mieli olla yhtään ylimääräistä aikaa neljän seinän sisällä. :D

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Toukokuu on niin ihana kuukausi! Minäkin rakastan heleää vihreää, lintusten laulua, kukkasten hentoa kukintaa. Tulevaa toukokuuta odotan innolla, sillä tein viime vuonna uuden kukkapenkin ja odotan, miltä se näyttää tänä keväänä.
  Toukokuussa kylvän siemenet kasvilaatikoihin ja odotan loppukesästä kypsyvää satoa. Toukokuussa aloitamme myös ulkosaunakauden, joka jatkuu aina lähes marraskuulle.

  VastaaPoista
 5. Toukokuun vihreys, valoisuus, sipulikukat ja muutkin vanhat ja uudet tuttavuudet pilkistävät vielä paljaasta maasta, voi sitä onnea!

  VastaaPoista
 6. Ihania pastellisävyjä ja toukokuun vaaleaa vehreyttä!

  VastaaPoista
 7. Ihania kevättunnelmia ja kauniita toukokuisia kuvia! Noita hetkiä taas odotellessa. :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!