perjantai 6. tammikuuta 2017

Tarinoita jokilaaksosta: Joulujuhlat ja uusi keittiöRakkaat puutarhaystävät,

Lupailin lisää kuvia keittiöstä ja tässä niitä on. Nämä kuvat olen ottanut meidän perheemme joulukokoontumisen aikaan, kun laitoin keittiötä kuntoon ja tarjottavia esille. Joulun herkkuja onkin mukava katsella näin tammikuussa kuola valuen... Tarjolla oli muun muassa rieskaa lampaalla, ruisleipää lohella, minikokoisia joulutorttuja sekä aivan mielettömän hyvää suklaakakkua, jonka tein Suklaapossun blogin ohjeen mukaan hiukan mukaellen. Oli ihanaa kokkailla uudessa keittiössä, vaikka hiukan hakemista laskutilan kanssa näin isossa määrin tehdessä. 

Ikkunan eteen haluan löytää vanhan senkin, kaapin, laatikoston tai vastaavan, jonka päällä voin leipoa jokilaakson maisemia katsellen. Sitä odotellessa!Tämänvuotinen kuusi oli niin kaunis! Yllättävän tuuhea oman metsän kuuseksi ja niin vihreä. Kauniita koristeita yritän löytää joka vuosi, tämänvuotinen on vilahtanut Instagramissa, mutta kameralla en sitä ole huomannut tallentaa. 


Tonttuilin joulun alla perinteisesti myös anoppilaan menevät lahjat. Anopin suurikokoisimman lahjan laadusta ei varmasti ole kenelläkään epäilystäkään, hih.
Meidän kaupunkikeittiönkin seinällä viihtynyt pikkuinen pyyhenaulakko päätyi lopulta aitiopaikalle jokilaaksoon. 


Keittiön helmiponttipaneeli jatkuu myös välitilassa, joka ei oikeastaan ole edes välitila, kun yläkaappeja ei ole. Pikkuisen suojaan sitä tiskatessa, muuten se kestää kyllä. 


Yläkaappien sijasta meillä on ylähylly, jossa pidän kauniita esineitä ja tarpeellista pikkutavaraa esillä. Hyllyn alle tulee joskus vielä koukut, mutta ne odottavat ulkomaalauskelejä, ettei tarvitse sisällä maalata. Niistäkin tulee mustat, kuten olen yrittänyt keittiön metalliosista saada mahdollisuuksien mukaan. Pataleipää, nams. Yksi helpoimmista resepteistä ikinä, kunhan ei ole kiire. Omani olen tehnyt Voikukkapelto -blogin ohjeella ja hyvää on aina tullut. 


Sininen hetki syttyy, on aika hiljentyä rakkaiden seuraan. Kuten kuvasta voi havaita, joulun pyhinä ei vielä lunta näkynyt, ikäväksemme. 

8 kommenttia :

 1. Ihania jouluherkkuja! Ja miten kaunis keittiön tapetti. Mukavaa loppiaista sinulle!

  VastaaPoista
 2. Keittiön tapetti on oikea unelma:)

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihastuin keittiön tapettiin. Sopii hyvin kesämökkiinne? Vai onko se sellainen?
  Hyvää tammikuun jatkoa, koitetaan pysyä pakkasissa lämpimänä!

  VastaaPoista
 4. herkullisen ja kauniin näköistä!

  VastaaPoista
 5. Oi, oi miten ihana tapetti ja helmipaneelinen keittiö. Tuolla viihtyisi ja vain unelmat liitäisivät =) Ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Ihana paratiisitapetti! Ja herkullisen näköiset joulujuhlat! Ritva
  (Blogger ei jostain syystä anna kommentoida Wordpress-profiililla.)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille lämpimästi kommenteistanne :) Keittiön tapetti varmasti lepattaisi perhosensiivenkevyet kiitoksensa myös ;)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!