Kuka?

Hei arvoisat puutarhavieraat!

Blogin nimi juontaa juurensa tämän aamuihmisen halusta viettää päivän ensihetket puutarhan parissa.

Tämän puutarhablogin takana on kolmekymppinen nainen kolmosvyöhykkeellä, jonka sydäntä lähellä ovat erityisesti valokuvaus, puutarhanhoito, sisustaminen pienellä budjetilla, ympäristöystävällinen elämä, vanhat rakennukset sekä historialliset matkakohteet. Mukana kulkee myös kolme kissankarvaista veijaria.

Kirjoitan rivitalokodin pienestä puutarhasta kaupungin lähiössä, kiinnostavista puutarhamatkailukohteista ja -tapahtumista sekä valokuvaan myös blogiin ahkerasti.

Oma puutarhani on kaksiosainen ja suhteelisen pieni rivitalopuutarha kaupungin lähiössä kolmosvyöhykkeellä. Olemme asuneet täällä vuodesta 2009 ja pihapiiri on sen jälkeen kokenut aikamoisen muutoksen - samalla kuin minä olen kasvanut sielultani puutarhuriksi. Kun muutimme taloon, oli takapihalla vain ruohokenttä, mutta se on vuosien saatossa muuttunut oman mielenkiintoni mukaan monipuolisemmaksi kasvupaikaksi ja toivottavasti tulevaisuudessa myös perhosten kodiksi. Etupihan risuisest ja kitukasvuiset angervot ovat nekin muuttuneet monilajiseksi istutukseksi. Haaveissa sinne olisi japanilaistyylinen sammalpuutarha.

Etelään antava ja järven läheisyydestä johtuen muutenkin lämmin takapiha on monien auringossa viihtyvien kasvien mieleen. Perennejojen lisäksi siellä kasvaa noin kymmenvuotias makoisia, aikaisia omenoita tuottava omenapuu. Etupiha on osittain talon vahvassa varjossa ja siellä kukoistavatkin syvän varjon kasvit ja erilaiset havut.


Tervetuloa mukaan!

Yhteyden minuun saa osoitteessa aamukastettapuutarhassa @ g m a i l . c o m


Kukkaisterveisin,  Piia Anneli